T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURDUR / ÇAVDIR - SÖĞÜT İLKOKULU

Tarihçe

KURULUŞU

        Kasabamızda eğitim-öğretim 1935 yılında bir köy evinde başlamıştır.  Daha sonra1946 yılında 2 derslikli ve lojmanlı okul binası yapılmıştır.  1967 yılına kadar eğitim-öğretim bu binada devam etmiştir. 1967 yılında Şekerbank tarafından şu anda kullandığımız okul binası 7 derslikli olarak yapılmıştır. Daha sonra bu bina Milli Eğitim Bakanlığına devredilmiştir. Öğrenci sayısındaki artışlar nedeniyle ihtiyaca cevap verememiştir. 1995 yılında halk katkısı ile yığma tuğladan 4 derslik daha eklenmiştir. 
        Daha önce kullandığımız bina araları briketten örülmüş İtalyan tipi bir binadır. Okulun ısınması soba ile sağlanıyordu. Kasabamızın rakımının yüksekliği 1440 m. ve  okulumuzun kapı ve pencere doğramalarının ağaçtan ve eski olup ısı kaybına neden olduğundan sınıfların tam olarak ısınması sağlanamamaktadır. Binanın elektrik donanımı sonradan yapılmış olup sağlıklı değildir. Bina içinde lavabo ve wc ler bulunmamaktadır. Lavabo ve wc ler okul bahçesinde okula 25m uzaklıkta ve halk tarafından ayrı olarak yapılmıştır. Bu binanın alt yapısı yeterli olmadığından soğuk kış günlerinde suların buz tutmasıyla lavabo ve wc ler sağlıklı olarak kullanılmamaktadır. Yine okulumuzun odunluğu ve kömürlüğü okul bahçesinde olup okula 30m uzaklıkta ayrı bir binadır. Bina duvarları yapılan onarımlara rağmen çatlak ve binada yer yer çökmeler mevcuttur.
         Okulumuzun üzerinde bulunduğu arsanın miktarı tapu kayıtlarından 7975 m2 olup köy tüzel kişiliği zamanında okulumuza takriben 5000 m2 daha arsa verilmiş olup binanın ve arsanın 13000 m2 ye yakın arsası mevcuttur. Bu arsa ihata duvarı ile çevrilidir. Bahçede oyun alanlarımız mevcuttur. Ayrıca bahçemizde irili ufaklı kavakve selvi ağaçları bulunmaktadır.
        2005 yılına kadar eski binada eğitim öğretime devam edilmiştir. Artık eski binaya ihtiyaç bulunmadığı gibi yapı olarak ta sağlıklı ve kullanışlı durumda değildir. Bayındırlık il müdürlüğü tarafından yapılan inceleme sonucunda sağlam olmadığı tespit edilerek yıkım kararı verilmiştir. Maddi imkansızlıktan dolayı halen yıkım gerçekleştirilememiştir. 
        Şu anda kullandığımız yeni binamız 2004 yılında yapılmaya başlanmış, 2005 yılı Ocak ayında tamamlanmıştır. 2005 Şubat ayında yeni binamıza taşındık. Yeni okul binamızda 17 derslik, 1 tane Bilgi Teknolojisi sınıfı, 2 işlik, 1 müzik atölyesi, kütüphane odası bulunmaktadır. Okulumuz kaloriferle ısıtılmaktadır. Lavabo, tuvaletler ve diğer kullanım alanları ile birlikte son derece modern bir yapıdadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.12.2017 - Güncelleme: 12.12.2017 23:00 - Görüntülenme: 509
  Beğen | 0  kişi beğendi